In de zomer (die nu helaas alweer bijna voorbij is), wil je het liefste genieten van het zonnetje in jouw eigen achtertuin. Wat dit net wat beter maakt, is dat het gazon dan goed onderhouden is. Grasmaaien is van velen echter niet de favoriete werkzaamheid.

Dit valt gelukkig makkelijk te verhelpen: door een maairobot kopen! Wil je direct weten waar je deze kunt aanschaffen? Kijk dan eens op de volgende website: https://www.knopert.nl/product-categorie/gazon-onderhoud/robotmaaiers/

De voordelen van een maairobot

Er zijn veel voordelen te bedenken bij het hebben van een maairobot in de zomer. De belangrijkste voordelen zijn:

Je bespaart zeeën van tijd

De tijd die je normaal gesproken gebruikte om het plantsoen te maaien, blijft nu over. Deze tijd kun je dan weer gebruiken om lekker van de zomerzon te genieten, een drankje te drinken, of een goed boek te lezen.

Geldbesparing

Doordat maairobots erg zuinig zijn, bespaar je veel geld op onder andere de benzinekosten, olie en filters van een reguliere grasmaaier. Een tuinman om het gras te maaien langs laten komen is ook helemaal overbodig! Daarnaast hoeft het gazon niet meer bemest te worden, aangezien een robotmaaier een grasrecyclingfunctie heeft.

zomers gazon door maairobot

Uitermate veilig

De apparaten worden namelijk uitgerust met verschillende sensoren, waardoor de messen direct stoppen met draaien wanneer deze een seintje krijgen. Op deze manier kunnen mensen, dieren en obstakels niet beschadigd worden.

De maairobot wordt uitgerust met een botssensor, welke ervoor zorgt dat de maairobot automatisch stopt zodra deze bijvoorbeeld een muurtje of een boom raakt. De speciale hellingsensor zorgt ervoor dat de robotmaaier niet op een te steil stukje helling terecht kan komen. Kantel- en tilsensoren zorgen ervoor dat de messen van de maairobot niet blijven draaien wanneer de maairobot opgetild wordt.

Daarnaast begrijpen we dat het enigszins eng voelt om een relatief dure machine in de tuin te laten staan. Hier is ook een systeem voor bedacht! Wanneer het systeem wordt verstoord zonder dat de pincode van het apparaat wordt ingevoerd, zal het alarmsysteem afgaan.

Ze zijn erg efficiënt

Veel onderhoud heeft de machine niet nodig. Toch is het wel belangrijk om deze geregeld even te onderhouden. Op den duur zullen de messen namelijk botter worden en daar wordt het gazon niet mooier van. Botte messen kunnen het gras namelijk kapot slaan, waardoor de kans op schimmels en ziektes groter wordt.

Voor meer informatie over maairobots raadpleeg je de website van Knopert! Naast maairobots vind je hier ook andere machines om het gazon in de zomer mooi te houden, bijvoorbeeld onkruidmachines en veegmachines.