De Nintendo Switch is helemaal hot, het is op dit moment één van de bestverkopende consoles en ook in het lijstje met bestverkochte consoles ooit stijgt hij hard. Eén van de redenen die de Nintendo Switch zo populair maakt is dat de gameplay erg kan variëren. Doordat veel verschillende controllers gelinkt kunnen worden aan de Nintendo Switch kan je precies de controller kiezen die jij fijn vindt voor een bepaalde game. Hier vind je alle soorten Nintendo Switch controllers. Game Outlet is de specialist in de verkoop van gamepads.

Nintendo Switch Joy-Con, ook handig als extra paar

De Nintendo Joy-Con is de standaard controller die geleverd wordt bij je Nintendo Switch. Deze controller is zowel te gebruiken wanneer je de Nintendo Switch verbindt met de tv als wanneer je gamet met de console in je handen. De controller werkt goed en kan voor alle games gebruikt worden. Een extra paar aanschaffen is zeker aan te raden wanneer je graag met meerdere mensen tegelijk wilt gamen. De Joy-Con kan echter wat klein en onnatuurlijk voelen daarom zijn er nog genoeg andere opties.

Nintendo draadloze Switch Pro controller voor alle vrijheid

Nintendo biedt zelf als alternatief voor de Joy-Con de Nintendo draadloze Switch Pro controller aan. De vorm van deze controller is te vergelijken met die van de Xbox One. Deze controller levert dus een andere grip en is ideaal om uren mee te gamen. De controller heeft een interne batterij, hierdoor is deze op te laden met een USB-C kabel. Daarnaast heeft de controller een ingebouwd Amiibo systeem. Hierdoor kan je deze controller gewoon gebruiken voor het scannen van je Amiibo. Wil je meer weten over Amiibo? Kijk dan hier! Het grootste nadeel is dat Nintendo ervoor heeft gekozen om alleen een standaardmodel uit te brengen. Dit betekent dat je helaas geen customized controller kan bestellen van Nintendo zelf.

Leuke thema controllers voor bij je Nintendo Switch

Ben jij nou groot fan van een bepaald soort game? Er zijn verschillende Third party partijen die hele leuke controllers aanbieden. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Denk hierbij aan thema’s als Mario, Pikachu (Pokémon) en Zelda. Twee van de bekendste Third party aanbieders zijn Hori en Power A.

Beide leveren verschillende soorten Nintendo Switch controllers. Ze hebben modellen die lijken op de Nintendo Pro controller en ze hebben een beide zeer goede Gamecube controller. De Gamecube controller van Power A is ideaal om Super Smash Bros mee te spelen.

Daarnaast heeft Hori ook nog een eigen linker Joy-Con controller ontwikkeld. De Nintendo Switch kan wat onnatuurlijk voelen wanneer je ermee gamet in je handen omdat de richting knoppen ontbreken. Hori heeft zijn eigen linker Joy-Con ontwikkeld die dit wel heeft. Hierdoor heb je weer meer het oude vertrouwde controller gebruik zoals velen van ons gewend zijn.

Old school vechten met de Fight- en Arcadesticks

Naast de standaard game controllers zijn er door Hori ook old school fight- en arcadesticks uitgebracht voor de Nintendo Switch. De sticks zijn gebaseerd qua design en gebruik op de oude fight- en arcade sticks. De controllers zijn officieel goedgekeurd door Nintendo en werk dus zoals je gewend bent. Hierdoor kan je net als vroeger weer de Street Fighter games spelen maar nu op de Nintendo Switch.

Nintendo Switch Controllers