Het lijkt erop dat de pandemie ook aankomende zomer nog een sterke invloed op ons leven zal hebben. Het is nog een groot vraagteken of we weer massaal naar het buitenland kunnen om vakantie te vieren. Is er een leuk alternatief? Laat gewoon een zwembad aanleggen in je eigen tuin.

Zwembaden van polypropyleen of RVS kan je in laten bouwen, zodat je er jaren van kan genieten. Het is nu eind februari, een ideaal moment om de aanleg in gang te zetten!

Zwembad van polypropyleen of RVS

Natuurlijk is het wel een forse investering, een zwembad laten aanleggen in de tuin. Maar je kunt er jaren van profiteren. Tegenwoordig zijn RVS en polypropyleen zwembaden het meest gangbaar. RVS oogt het meest luxe, het is makkelijk te onderhouden en het is bijzonder waterdicht. Daarnaast is het weinig gevoelig voor algen. Nadeel: er zit een fors prijskaartje aan.

Wie een wat voordeliger bad in de tuin wil, kan een zwembad van polypropyleen laten bouwen. Het materiaal werkt antibacterieel, is osmose vrij en heeft een lange levensduur. Tegenwoordig zijn er bedrijven in Nederland die deze baden zelf produceren, waardoor je profiteert van hoge kwaliteit uit eigen land.

Waarom laten inbouwen?

Natuurlijk zijn er genoeg kleine zwembaden die je gewoon kunt bestellen en neerzetten. Daarbij kun je denken aan merken als Intex en Bestway. Leuk, maar de afmetingen zijn vaak beperkt en het ziet er ook niet geweldig uit. Een mooi aangelegd zwembad steekt niet boven de oppervlakte uit en gaat vele jaren mee. Daarnaast zijn zowel polypropyleen als RVS recyclebaar.

Ook in de winter bruikbaar maken

Het kan behoorlijk warm worden in Nederland, met name in juli en augustus. Maar de rest van het jaar blijft het toch vaak een beetje kwakkelen. Is een zwembad in de Nederlandse tuin dan een zinloze investering? Nee, zeker niet als je het bad ook geschikt maakt voor gebruik op koude dagen.

Je kan een verwarming inbouwen, zodat het water lekker op temperatuur blijft. Bijzonder milieuvriendelijk is dat niet. Maar ook daar is wat aan te doen. Zo kan je een zwembadafdekking met solar lamellen laten aanleggen, waardoor het water verwarmd wordt door de zon.

Ook het laten aanleggen van een volledige overkapping is mogelijk. Je schuift de overkapping weg in de zomer, terwijl je in de winter in feite een overdekt zwembad tot je beschikking hebt. Dankzij de overkapping lekt er veel minder warmte weg!

Een bijkomend voordeel van overkappingen en afdekkingen is dat er minder vuil in het bad belandt. Dat scheelt weer schoonmaakwerk.

Optimaal zwemplezier

Om het zwemplezier in je privézwembad verder te verbeteren, is het in ieder geval belangrijk om een goed zwembadfilter aan te sluiten. Dit zorgt ervoor dat je zwemwater hygiënisch op orde blijft.

Voor het reinigen van de bodem en wanden is een zwembadrobot aan te raden, die lekker aan de slag gaat als jij niet zwemt.

Enthousiast over de mogelijkheden voor een eigen zwembad in de tuin, nu het lastiger is om op vakantie te gaan naar het buitenland? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten. Het is dan ook zeker de moeite waard om eens een offerte aan te vragen.

Dat kan bijvoorbeeld bij Revis Zwembaden, een Nederlands bedrijf dat zelf RVS en polypropyleen zwembaden maakt en aanlegt: https://www.reviszwembaden.nl/

RVS en polypropyleen zwembaden