Bij laminaatvloeren gaat het erom de verwarming te garanderen, wat het beste is bij gebruik van dikker laminaat. Zowel elektrische als watervloerverwarming zijn compatibel met laminaatvloeren. Over het algemeen zijn elektrische systemen populairder. Dit zien we terug bij zowel renovaties als bij nieuwbouwprojecten.

De meeste laminaten zijn geschikt voor vloerverwarming (elektrisch en water). Het is echter wel belangrijk dat je weet hoe het geplaatst wordt. Wil jij hulp bij het plaatsen van je laminaat vloerverwarming? Electric Comfort kan je hierbij helpen.

Wat is vloerverwarming?

Wanneer de meeste mensen aan vloerverwarming denken, stellen ze zich verwarmde tegels in een badkamer voor. Tegel is het meest populaire vloertype om te verwarmen, maar het is niet de enige optie. Laminaatvloeren worden echter steeds populairder in combinatie met vloerverwarming dankzij de hoogwaardige uitstraling en budgetvriendelijke prijs.

Het belang van warmteweerstand en isolatie

Om te kunnen genieten van de voordelen van vloerverwarming heeft u een vloer nodig met een lage thermische weerstand, die de warmte doorlaat. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe langer het duurt om uw vloer op te warmen en hoe minder efficiënt uw vloerverwarming is.

Daarnaast is het belangrijk om een isolatielaag onder uw vloerverwarming te plaatsen. Op deze manier wordt de warmte weg gereflecteerd van de isolatielaag en wordt deze door de vloer geleid. Laminaatvloerverwarming heeft over het algemeen een lage warmteweerstand. Het is echter belangrijk dat je de juiste materialen kiest.

Beste kamers voor verwarmde laminaatvloeren

Verwarmde laminaatvloeren zijn over het algemeen het populairst in de woonkamers, slaapkamers en keukens. Bij het installeren van een vloer in combinatie met vloerverwarming of -koeling is het belangrijk om de specifieke richtlijnen voor elk vloertype te volgen. Laminaatvloeren worden steeds populairder in badkamers vanwege nieuwe ontwikkelingen van vloerfabrikanten.

Laminaatvloerverwarming