Een goede nachtrust heeft invloed op hoe we eruitzien, hoe we ons voelen en hoe we presteren. Vandaar dat we er na een slechte nacht bleek uitzien, duizelig zijn en moeite hebben om ons te concentreren. Slaap is van grote invloed op ons leven en slapeloosheid is dan ook een probleem dat serieus genomen moeten worden. Slecht slapen kan namelijk ernstige consequenties hebben voor je lichaam. Heb jij moeite om in slaap te vallen, word jij vaak ’s nachts uit het niets wakker en heb jij te kampen met een ernstige slaapstoornis? Lees dan snel verder!

Je immuunsysteem wordt aangetast

Tijdens het slapen produceert je immuunsysteem beschermende infectie bestrijdende stoffen, zoals cytokinen en antilichamen. Deze stoffen verdringen virussen en bacteriën. Een slaapstoornis heeft tot gevolg dat je immuunsysteem zijn krachten niet kan opbouwen. Je lichaam is niet in staat om effectief bacteriën en virussen af te slaan, waardoor je eerder ziek wordt en vaak langer ziek bent.

Gevolgen voor je centrale zenuwstelsel

Je centrale zenuwstelsel is dé informatiesnelweg van je lichaam. Slaap is nodig om het informatienetwerk goed te laten functioneren. Vandaar dat een chronisch slaaptekort de manier waarop je lichaam informatie opslaat en verwerkt kan verstoren.

Slaap en ademhalingsstelsel

Je slaap en ademhalingsstelsel beïnvloeden elkaar. Obstructieve slaapapneu heeft tot gevolg dat je ’s nachts wakker wordt en je slaap wordt onderbroken. Aan de kant heeft ’s wakker liggen tot gevolg dat je kwetsbaarder wordt voor luchtweginfecties. Daar komt nog bovenop dat het luchtwegaandoeningen kan verergeren.

Bevorder je slaap met een goed bed

Dit zijn slechts enkele gevolgen die gepaard gaan met een slaapstoornis. Wil je op de hoogte zijn van alle consequenties? Informeer je dan bij een slaapexpert. Denk je dat je slapeloze nachten komen door je matras of door het bed dat je gebruikt? Dan raden wij je aan een professionele beddenzaak te bezoeken, zoals De Jong Bedden en Wonen in Groningen. Uiteraard kun je de beddenwinkel ook online bezoeken, door te klikken op https://dejongbedden.nl/. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je gerust bellen naar 0596 680 866!

comfortabel bed groningen