In de zomer kan je haar wel wat bescherming gebruiken. Veel zon en vaak zwemmen (als je geluk hebt) doen je helaas haar weinig goeds voor het haar. Je haar heeft veel te lijden van invloed van zon en zout- of chloorwater. Een grote kans dat je haar hier droog en pluizig van wordt. Daarnaast is de kans ook nog eens groot dat het afbreekt of gaat splijten. Daarom is het verstandig om je haar de verzorging te geven die het verdient! En in de zomer doe je dit met keratine shampoo. Waarom deze shampoo? Dat lees je hier!

Het zit van nature al in je haar

En ook in je nagels en huid trouwens! Keratine in menselijk haar is een proteïne die wordt gevormd door 19 verschillende aminozuren. Het haar in Europa bestaat zelfs voor 89% uit keratine! Verder bestaat je haar voor 3% uit mineralen en voor 8% uit vocht.

Keratine is dus het grootste bestandsdeel en de bouwsteen van jouw haar. Het geeft je haar veerkracht en maakt het haar sterk. Bovendien beschermt het de buitenste laag van het haar, ook wel beter bekend als de haarschubben. Wanneer het keratinegehalte afneemt, kun je je voorstellen dat het haar sneller afbreekt en beschadigt. Het afgenomen keratinegehalte kan dan weer aangevuld worden met producten met een hoog keratinegehalte, zoals bijvoorbeeld een keratine shampoo.

shampoo met een hoog keratinegehalte

Gebruik alleen een shampoo met een extra hoog keratinegehalte

Keratine is in principe in een kleine mate al toegevoegd aan elke shampoo. Het is echter van belang om een keratine shampoo aan te schaffen waar expliciet het volgende op staat vermeld: “keratine shampoo”. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is wel belangrijk omdat alleen in deze shampoos een dermate hoog keratinegehalte zit dat je haar erdoor kan herstellen. Fabrikanten maken namelijk niet bekend hoeveel keratine er daadwerkelijk in hun shampoos verwerkt zit.

gebruik alleen een shampoo met een hoog keratinegehalte

Gebruik alleen een goede keratine shampoo van de kapper

Waarom je alleen een ‘duurdere’ keratine shampoo moet gebruiken? Dat komt door de volgende factoren:

  • Over het algemeen bevatten deze ‘duurdere’ shampoos kleinere moleculen. Des te kleiner deze zijn, des te beter deze de haarschacht binnen kunnen dringen. En des te dieper, des te beter ze kunnen ondersteunen met de reparatie en de versterking van je haar.
  • Menselijke keratine mag niet (meer) gebruikt worden in keratine shampoos. De keratine die in duurdere keratine shampoos verwerkt zit, komt qua kwaliteit echter het dichtste bij menselijke keratine. Hier word je haar het allersterkst van!
  • Een duurdere shampoo van de kapper bevat meer actieve bestandsdelen welke elk hun eigen voordelen op het haar uitoefenen.

Kortom, een shampoo met keratine van de kapper is van beter voor je haar dan een variant van de drogist!

Wil je ook een goede keratine shampoo van de kapper, maar wil je deze gewoon zelf online kunnen kopen? Kijk dan eens bij www.kappersshop.com! Hier vind je een groot assortiment keratine shampoos met een bewezen hoog keratinegehalte!

Hoe bescherm jij jouw lokken tegen de invloeden van de zomer? Laat het weten in de comments!