De zomervakantie staat voor veel mensen voor de deur. Een vliegvakantie slaan veel mensen even over, dus er blijft tijd over om het huis op te knappen. Maar wat zijn deze zomer nou dé woontrends? Wij zetten ze voor je op een rij.

Verantwoord, duurzaam en groen

Corona of niet, de wereld blijft in de ban van duurzaamheid. Duurzame producten, die het liefst op verantwoorde wijze geproduceerd zijn, vliegen als warme broodjes zomerse ijsjes over de toonbank. Populair is het gebruik van gerecyclede producten. Koop je deze items, dan lever je een bijdrage aan de circulaire economie. Het zijn zaken om op te letten, wanneer je gaat shoppen bij meubelwinkels.

Industrieel blijft hip

De industriële woonstijl is sinds enige jaren razends populair. Deze zomer gaat dat niet veranderen. We vergapen ons nog altijd aan robuuste meubels met een verweerde look. Het zijn stoelen, tafels, lampen en banken die een heel leven in de fabriek achter de rug hebben. Desnoods voorzie je jouw hele interieur deze zomer van de industriële stijl. Vergeet daarbij niet de wijnkast, want een lekker wijntje heb je wel verdiend na het klussen. Bekijk hier een groot aanbod van industriële meubels: https://www.dimehouse.nl/

Smart home

Waarom iets intikken op een smartphone, als je ook met je stem commando’s kan geven. “Hey Google, zet de airco aan”. Ja, het kan allemaal, wanneer je jouw huis slimmer maakt? Hoe dan? Nou, je hebt gewoon apparaten nodig die compatibel zijn met een spraakassistent. Dat begint bijvoorbeeld met een Google Assistant geschikte speaker. Dat zijn onder meer de Harman Kardon Citation serie, Google Home en Sonos speakers. Daarnaast zorg je voor slimme verlichting, een slimme thermostaat en een slimme koelkast. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Planten, planten en nog eens planten

Misschien heeft het iets te maken te maken met het verlangen naar duurzaamheid. Planten krijgen steeds meer ruimte in onze huizen. Ze schijnen dan ook een bijdrage te leveren aan het verminderen van jouw stress. Niet zo gek, want een paar van die mooie groene planten geven direct een rustgevend gevoel. Maak het niet te bont, want dan kan je net zo goed in het bos gaan wonen. Plaats je planten en bloemen in stijlvolle potten en vazen, zodat ze mooi opgaan in je interieur.

Zomer-2020-woontrends

Bespaar energie, of maak het zelf

Deze tip doet natuurlijk denken aan onze eerste tip, want ook hier gaat het om duurzaamheid. Zorg dat je begint met stroom besparen, of ga je energie zelf opwekken. Oudere apparaten verbruiken vaak veel energie, en kunnen het best gerecycled worden. Kies bijvoorbeeld een wasmachine met A++ energielabel. Isoleer daarnaast je huis zo goed mogelijk, zodat de airco niet op volle toeren hoeft te draaien. Tegelijk kun je kiezen voor zonnepanelen op het dak, de ultieme bron voor duurzame energie. Ja, het is een ambitieus plan voor de zomervakantie, maar je moet ergens beginnen!