Als het op tuinen aankomt raken veel mensen inspiratieloos. Je kan zoveel kanten op, maar de kans is groot dat je buren, en anders je overburen, er ook al wat mee doen. Ben je nou écht op zoek naar een creatieve tuinoplossing? Blijf dan verder lezen. Dit blog geeft een aantal leuke en creatieve ideeën die je waarschijnlijk nog niet bent tegengekomen.

Geef een kleine tuin leven meteen weelderige rand

Een kleine tuin hoeft niet persé te betekenen dat je er weinig mee kunt. Je hebt geen ruimte voor gras, maar wél voor bloemen. Schilder het schuurtje of je tuinhek wit, zodat je bloemen nóg meer opvallen.

Bespaar ruimte met je eethoek

Heb je weinig ruimte in je tuin en gaat je voorkeur uit naar een leuke eethoek? Zorg er dan voor dat je de tuinstoelen vervangt met een bank. Een bank kun je namelijk na gebruik netjes onder de tafel plaatsen. Bovendien kun je met banken kussens gebruiken, om het gebruikscomfort te verhogen.

Ga voor de rustieke look

Een rustieke look is momenteel erg trendy. We zien dat menig bedrijf oude wijnvaten hergebruikt en daar onder meer mooie wijnvat meubels, houten regentonnen en wijnvat plantenbakken van maakt. Neem Barrel Atelier als voorbeeld. Zij zijn in staat om oude wijnvaten of te toveren tot de meest unieke tuinmeubels, regentonnen en overige tuinaccessoires. Bekijk gerust hun site op https://www.barrelatelier.nl/nl/ en laat je inspireren!

Al een nagedacht over een tuinkleed

Een tuinkleed is dé nieuwe trend. Je verslaat je buren door een leuk patroon te kiezen dat uiteraard samengaat met de rest van je tuin. Vaak zijn ze gemaakt van slijtvast, waterbestendig materiaal, waardoor ze in de zomer na een tuinfeestje of een barbecue afgespoten kunnen worden.

Kies een thema

Door het kiezen van een thema breng je het geheel samen. Neem bijvoorbeeld de Marokkaanse terrastegels, die de perfecte basis vormen voor een exotische tuin. Voeg daar een ijzeren tafel en woestijnachtige planten aan toe, en je hebt een tuin die opvalt!

Unieke wijnvat meubels in een tuin