In een wereld die toenemend te maken heeft met digitalisering, blijven sociale contacten van groot belang. Zeker wanneer je in een nieuwe omgeving terecht komt, is het nog wel eens lastig om nieuwe sociale contacten te maken. Maar ook in de datingwereld is er veel vraag naar handige tips, bijvoorbeeld om een gesprek op gang te houden met originele vragen. Hoe pak je dat nou aan, als je deze zomer op een terrasje zit?

Wederzijdse interesse

Als je iemand beter wil leren kennen, loop je misschien wel eens tegen een bekend probleem aan. Je hebt geen gespreksonderwerpen. Logisch, want als je weinig van iemand weet, heb je ook geen stof om te bespreken. Door leuke vragen te stellen, kom je al snel meer over iemand anders te weten. Bijkomend voordeel: bijna ieder mens waardeert getoonde interesse en zal jouw vragen waarderen.

Verlaat het oppervlakkige niveau

Wanneer je alleen maar oppervlakkige vragen stelt, geeft dit je gesprekspartner al snel het gevoel dat je geen oprechte interesse toont. Wat zijn je hobby’s? Waar werk je? Wat je favoriete kleur? Nee, dat scoort niet echt. En je valt er van in slaap. Mooie verhalen ontstaan pas wanneer je wat meer diepgaande vragen stelt. We doelen dan op vragen die de ander aan het denken zet. Maar wat zijn nou leuke vragen? Vraag bijvoorbeeld waar iemand wakker van kan liggen. Of vraag wanneer iemand het laatst echt keihard moest lachen. Natuurlijk zijn er nog oneindig veel andere opties. Bekijk hier bijvoorbeeld een lijst met 20 leuke vragen om elkaar beter te leren kennen.

Van vragen naar een goed gesprek

Ja, het stellen van originele vragen is een leuke manier om een ander persoon beter te leren kennen. Maar maak een belangrijke fout niet: ga geen vragenlijst opdreunen alsof het een mondeling proefwerk is. Het is juist de bedoeling om er een leuke avond of middag van te maken. Kies een mooi terras uit in je favoriete stad, bestel wat lekkers te drinken en vergeet de borrelhapjes niet. Als je originele vragen stelt, komen vanzelf de mooiste verhalen op tafel. Inderdaad, dit is de manier om iemand echt te leren kennen!

20 vragen om elkaar beter te leren kennen

In veel situaties toepasbaar

Niet alleen tijdens dates zijn originele vragen meer dan bruikbaar. Probeer het bijvoorbeeld eens uit in je gezin. Of pas het toe wanneer je in een nieuwe omgeving beland en nieuwe sociale contacten moet maken. Hoe dan ook, je leert iemand pas echt goed kennen door interesse te tonen met slimme, leuke en originele vragen!