Kunststof glazen voor veilig drinken op de camping

De zomer van 2020 is anders dan anders. Veel mensen vieren vakantie in eigen land. De camping is daarbij weer ouderwets populair. Een arsenaal aan campingartikelen is nodig voor zo’n weekje in de tent of de caravan. Maar wat heb je naast een tent en slaapzaak nog meer nodig? Meer dan genoeg. Wij lichten een handige productgroep uit: kunststof glazen van polycarbonaat.

Glas is ongewenst op de camping, plastic afval ook

Uiteraard neem je op de camping geen glazen servies van thuis mee. Het gebruik van glas is op z’n zachts gezegd onwenselijk, zeker wanneer je in een tent zit. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker op een plek waar je vaak op blote voeten loopt, zit je gewoon niet te wachten op scherven.

Een vaak gekozen alternatief zijn plastic wegwerpglazen. Ja, het is een stuk veiliger. Maar terwijl je middenin de natuur op de camping staat, is het wel wat raar om vervolgens de stapel afval op te hogen met je plastic glazen. Het is dus tijd voor een beter alternatief.

Onbreekbare glazen van polycarbonaat

Het best kun je glazen hebben die niet gevaarlijk zijn met scherven, maar tegelijk ook herbruikbaar zijn. Want ons betreft kom je dan uit bij polycarbonaat kunststof onbreekbare glazen. Dit type kunststof is ijzersterk en nauwelijks kapot te krijgen. Daarnaast kan het gewoon in de vaatwasser, al heb je die waarschijnlijk niet meegenomen naar de camper. Maar met de hand afwassen is ook geen probleem uiteraard.

Polycarbonaat onbreekbare glazen hebben een lange levensduur, waardoor je ze ook volgend jaar weer kunt gebruiken. En het jaar daarna. Enzovoort.

Voelt aan als echt glas

Het belangrijkste voordeel van polycarbonaat glazen hebben we nog niet benoemd: het glas, dat geen glas is, voelt wel aan als glas. Het verschil is nauwelijks waarneembaar. Juist daarom zijn deze glazen niet alleen handig op de camping, maar ook bij de poolparty. Het geeft een betere uitstraling dan plastic maar biedt wel maximale veiligheid.

Tegenwoordig zijn de onbreekbare glazen van polycarbonaat verkrijgbaar in talloze soorten en maten. Wijnglazen, bierglazen, shotglazen, waterglazen en nog veel meer. Eenvoudig online te bestellen, bijvoorbeeld van merken als Strahl.

Maak er een topzomer van

Natuurlijk, het is slecht een klein onderdeel van een heerlijke zomer, de glazen waar je uit drinkt. Maar het juiste type levert wel een belangrijke bijdrage aan de veiligheid én het milieu. Fijne vakantie!

Onbreekbare wijnglazen