Airbrushen wordt steeds populairder. In tegenstelling tot andere verfmethoden kun je met een airbursh gemakkelijker op een mooie, gelijkmatige manier de verf aanbrengen, zonder dat daarbij streepvorming ontstaat. Dit maakt het mogelijk om heel gedetailleerd te werken. Echter is het wel noodzakelijk om alle tools bij de hand te hebben, omdat je anders simpelweg niet aan de slag kunt. Wat je allemaal nodig hebt om de mooiste airbrush-kunstwerken te creëren en waar een complete airbrush set dus uit bestaat gaan we in dit blog met je delen!

Airbrushes

Er zijn verschillende typen airbrushes verkrijgbaar, zoals de double action, automatisch of double dependant control en de single action pistolen. Bovendien zijn alle types ook te specificeren op maat en afmetingen. Verder is het belangrijk om jezelf af te vragen waar je de airbrush voor gaat gebruiken. Koop overigens altijd een authentiek product van een betrouwbare site, waarop je de beoordelingen kunt zien, of waarvan je het Google Mijn Bedrijf – account kunt natrekken.

Airbrush compressor

Een ander cruciaal onderdeel van een complete airbrush set is een airbrush compressor. Een compressor zorgt ervoor dat de correcte hoeveelheid lucht wordt geleverd, die nodig is voor het airbrushen. Wij raden aan om een stillere airbrush compressor aan te schaffen, aangezien sommige apparaten vrij veel geluid maken en dit door sommigen als storend kan worden ervaren.

Verf voor het airbrushen

Er zijn verschillende typen verf beschikbaar, die gebruikt kunnen worden voor uiteenlopende projecten. Ben je een beginnende airbrusher? Dan raden we aan om watergedragen verf te gebruiken. Een andere factor die bepalend is bij het aanschaffen van verf is het oppervlak dat geverfd wordt. Tevens is ook het patroon van het ontwerp van invloed bij het kiezen van geschikte verf. Een bekend merk binnen de airbrush markt is Vallejo. Hiervan zijn uiteenlopende sets verkrijgbaar. Denk aan basic color sets, maar ook metallic colors, rust & chipping effects en railway colors.

Complete airbrush set