De wereld is in de ban van corona. Nu dit voorlopig niet gaat veranderen, zijn we massaal bezig met hobby’s. Maar niet iedereen weet wat te doen in deze tijd, waarin een biertje drinken in een volle kroeg niet mogelijk is. Wat ons betreft ga je lekker vissen deze zomer. Op karpers, om precies te zijn. Zo ontspan je aan de waterkant, haal je waanzinnige vissen uit het water en kun je er ook nog een biertje bij drinken.

Waarom karpers zo geliefd zijn

Ja, waarom moet je nou op karpers gaan vissen? Er zwemmen toch meer vissen in de vijver? Jazeker, maar de karper maakt indruk op ons. Deze vissen kunnen wel 120 centimeter lang worden. Daarnaast groeien ze in de breedte ook niet onaardig. Het gevolg is dat je de kans hebt om enorme monsters uit het water kunt halen, al raden we je dan wel aan om voorbereid op pad te gaan. Er zijn verschillende soorten die je kunt vangen, waaronder de spiegelkarper en de boerenkarper. Haal je een een koi karper uit het water, dan ben je waarschijnlijk in de tuin van de buurman beland.

De juiste strategie

Je strategie bij het vangen van karpers begint natuurlijk met het gebruiken van de juiste materialen. Maar dat is nog niet alles. Want waar moet je überhaupt gaan vissen om een karper te kunnen vangen. Dat houdt niet op bij het vinden van een stuk zoet water, zoals een sloot om de hoek. De kenners kunnen je veel meer vertellen. Om volledig voorbereid van start te gaan, is het een goed idee om dit diepgaande blog te lezen dat gaat over karpervissen leren: https://www.carpwhisperer.com/nl/blog/karpervissen-leren-n138

Spullen voor het karpervissen

Wanneer je gaat karpervissen, heb je natuurlijk vanalles nodig. Dat het allemaal begint met een hengel, had je zelf ook wel bedacht. Maar is meer: denk aan het juiste karperaas, boilies, haken, hoofdlijnen, onderlijnen. Voor de serieuze hobbyisten is het vangen van een karper bijna een militaire operatie. Niet geheel onterecht, want zij hebben zich echt verdiept in het gedrag van deze vissen, waardoor ze weten hoe ze hun winkansen kunnen vergroten. Het is dan ook niet onverstandig om een goede viszaak te bezoeken. Geen winkel in de buurt? Ook online kun je tegenwoordig veel materiaal bestellen.

Karpervissen

Een verantwoorde hobby

Nu het coronavirus vat heeft op de wereld, is er veel dat (tijdelijk) niet meer kan. Vooral hobby’s waarbij je nauwelijks in aanraking komt met andere mensen, zijn daardoor zeer gewild. Je kunt thuis gaan modelbouwen of breien, maar de frisse buitenlucht is ook niet verkeerd voor je gemoedstoestand. Zeker in de zomer krijg je er ook nog een mooi kleurtje van. En de het is behoorlijk rustgevend, zeggen veel vissers. Juist daarom kiezen ze voor deze hobby.

Het belangrijkste is natuurlijk dat je eenvoudig anderhalve meter afstand kunt houden tijdens het vissen, want er zijn zelden visstekken waar het echt heel druk is. Desondanks is het niet geheel onverstandig om een vriend of vriendin mee te nemen. Dan heb je in ieder geval iemand die een foto kan maken van jou met je vangst!