De zomer biedt bijna altijd een garantie op heerlijke zonnige terrasdagen in de tuin. Ja, op een enkele oud-Hollandse zomer na uiteraard. Maar terwijl je overdag van de zon geniet, zit je ook tijdens zwoele zomeravonden lang in de tuin. Maar hoe zorg je nou op een efficiënte manier voor wat verlichting op deze avonden? Juist, met verlichting op solar LED-verlichting.

Lamp op zonne-energie

Tuinverlichting is erg handig, maar vooral voor de minder ervaren klusser heeft er moeite mee. De lampen hebben namelijk stroom nodig. Kabels door de grond en langs muren leiden is nog best wel een gedoe. Gelukkig biedt solar LED-verlichting een ideale uitkomst. Deze lampen zijn uitgerust met kleine zonne-collectoren, waarmee overdag de accu wordt opgeladen.

Eenvoudig plaatsen of ophangen

Het zal je weinig verbazen: solar led verlichting heeft geen kabels nodig. Een staande lamp plaats je gewoon in de grond, een solar wandlamp hang je aan de muur. Dat is alles! Natuurlijk is het dan wel slim op de lampen zoveel mogelijk binnen het bereik van de zon te plaatsen. Desondanks levert zelfs bewolkt weer energie op, ook in de winter.

Slimme technologie

Natuurlijk is er niet elke dag het felle zonlicht dat de accu razendsnel vult. Maar geen paniek, hoogwaardige verlichting op zonne-energie is voorzien van slimme technologie. Wanneer de accu leeg dreigt te raken voor de zon opkomt, gaat deze vanzelfs in de spaarstand. Het licht blijft dan branden, maar wel minder fel. Daar komt nog bij dat LED-lampen sowieso zuinig zijn. Doorgaans wordt met gemak een brandduur van 15 uur gehaald. Inderdaad, zelfs in de winter is dit genoeg tot zonsopkomst.

Ruime keuze uit designs

Het aanbod van solar ledverlichting is de laatste jaren sterk gestegen. Daarmee stijgt ook de vraag. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van verlichting op zonne-energie. Wat ons betreft terecht. Je hebt geen gedoe meer met kabels. En dan vergeten we bijna te melden dat het goed is voor de energierekening. Inderdaad, de lampen maken hun eigen stroom, dus je bent geen cent kwijt aan energie. 

 

Wie kritisch wat betreft designs, mag ook niet klagen. Je kunt kiezen uit fraaie, moderne ontwerpen. Maar ook meer klassieke types zijn verkrijgbaar, uiteraard voorzien van dezelfde moderne techniek. Kies uit staande lampen in diverse stijlen, of ga voor een fraaie solar wandlamp. De keuze is helemaal aan jou. Kijk hier voor een ruim assortiment solar LED-verlichting: https://www.solarledverlichting.nl/

solar wandlamp