De zomervakantie is een mooie periode om je interieur een upgrade te geven. Of ga een stap verder, en verander het gewoon volledig. Tijd genoeg! Er zijn natuurlijk diverse stijlen die je kunt kiezen. Je kunt het extreem strak en cool maken, maar ook landelijk. Een stijl die ons wel bevalt, is de industriële woonstijl.

Robuust en verweerd

Alle enige jaren is het een trend: industriële meubels. Deze stijl is grotendeels gebaseerd op fabrieken en bedrijfspanden uit de negentiende en begin twintigste eeuw. Meubelen lijken een leven achter de rug te hebben in een fabriek, waardoor ze vaak wat verweerd ogen. Een aantal materialen zie je veel terug: metaal, beton en hout. Robuuste, praktische vormen zijn kenmerkend, net als weinig opvallende kleuren als grijs en zwart. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de industriële stijl:

  • Robuuste vormen
  • Hout, metaal, beton
  • Verouderde en verweerde look

Steeds meer aanbod bij winkels

Eigenlijk zijn bijna alle meubelwinkels inmiddels wel gestart met de verkoop van industriële meubelen. Hier bekijk je industriële kasten, om maar wat te noemen. Maar ook banken, tafels, stoelen en talloze accessoires zijn verkrijgbaar in deze stijl. Een element dat men nog wel eens vergeet, is de verlichting. Lampen bepalen de sfeer voor een groot deel in huis. De fraaie stalen kappen van industriële lampen zijn een lust voor het oog, net als prachtige stalen hanglampen voor boven de eettafel.

Zorg voor een geheel

Wanneer je beslist om het over een andere boeg te gooien, is het wel verstandig om eenheid te creëren in je interieur. Zorg dus voor kleuren die bij elkaar past, maar ook eenduidige stijl. De industriële stijl maakt dit mogelijk, omdat er een gigantisch aanbod verkrijgbaar is in (online) winkels. Het inrichten stopt niet bij het vervangen van meubelen. Je kunt de muur ook een ‘industrieel’ kleurtje geven. En denk aan leuke accessoires, zoals vloerkleden en plantenbakken.

Industriële meubelen

Klaar voor het najaar

Waarom nou uitgerekend in de zomer beginnen met het ombouwen van je interieur? 2020 is natuurlijk een wat apart jaar, omdat de mogelijkheden voor vakanties wat beperkter zijn. Veel mensen blijven thuis vanwege corona. Een mooie gelegenheid om je interieur te verversen, nu je toch vaker in de woonkamer zit. De Hollandse zomer biedt vaak een hoop dagen met teleurstellend weer. Ideaal voor klussen in huis! Bevalt de industriële stijl jouw wel? Kijk dan eens bij I.d. Wonen voor een ruim aanbod van industriële meubelen: https://www.idwonen.nl/